Köksblandare i alla dess former och färger.

 

Enkla former bäst?
När det kommer till blandare är det enkla ofta det mest prisvärda. Diskret och med en välbalanserad form utan onödiga detaljer förhöjer ofta köket och förmedlar en bra känsla av kvalitet.

 

Hög eller låg?
Hög eller låg pip? Vill man kunna diska kastruller eller fylla på vatten på ett vettigt sätt, är en högre utåtgående pip att föredra.

 

Äldre modell
I ett lantligt och kök kan istället en mer gammaldags blandare med härliga former vara det som blir pricken över i och fullbordar känslan av ett lantligt kök. Kan man ha en gammaldags blandare i ett modernt nytt stilrent kök? Ja så klart man kan, en sån detalj kan vara det som sätter prägel på ett mer ’vanligt’ kök.

 

Praktiskt och proffsigt
En löstagbar kran med slang ger en känsla av ett proffsigt kök. Med en rymlig vask är detta en väldigt praktisk blandare, det blir enklare att diska stora kastruller och ugnsplåtar.

 

Färger
Idag finns det dessutom stort utbud på färgade blandare, svarta, vita, krom, mässing. Blandare med färgkombinationer.

Valet om man bara ska ha en ’standard’ eller välja lite mer vågat, är egentligen upp till var och en. Om köket har färgade luckor av något slag, så kan man ju matcha med en färgad blandare, är köket vitt, så kan en färgad blandare säkert bryta av och framhäva den delen, valet är ditt!

Vill man gå in i detaljer, så bör kanske blandarfärgen matcha kökshandtagen.

 

Att veta
Ofta får man hjälp att välja blandare där man beställer köket, ibland väljer man sin blandare själv.

Har man diskmaskin, så måste köksblandaren ha en diskmaskinsanslutning, att köpa rätt från början skapar mindre frustration när rörmokaren kommer.

Lycka till i valet med er köksblandare :-)