Vilka bänkskivor ska man välja?

 

Billig och tålig bänkskiva i laminat

En bänkskiva i laminat är billigare än andra bänkskivor. Bänkskiva i laminat tål mycket så du kan vara trygg när du låter någon stå och hacka grönsakerna som ska ner i kastruller eller skålar. Olika varianter finns på en bänkskiva i laminat och de allra flesta passar i vilket kök som helst.

Stark och lite dyrare bänkskiva i granit

En bänkskiva i granit är dyrare just för att den, likt järnpannor – håller i stort sett för evigt. En bra investering för framtiden.

Bänkskiva i granit ställer höga krav på övrig köksinredning i fråga om utseende och design och en bänkskiva i granit, står emot det allra mesta. När porslin och glas möter en bänkskiva i granit så finns det alltid bara en vinnare. :-)

Bänkskiva i massivt trä

En bänkskiva i massivt trä är lätt att passa in i många kök efter de mått som redan är framtagna. Får man repor/ fläckar, kan man med några välriktade rörelser slipa den ny och fin och med lite olja på. Man kan slipa den ett flertal gånger.

Bänkskivor i massivt trä kräver mer underhåll(slipning/oljning) och det är något du bör ha i åtanke innan du köper en.

Enkel och funktionell bänkskiva i rostfritt stål

Bänkskivor i rostfritt stål har ofta inbyggda diskhoar och är heller inte särskilt dyra. De är lätta att underhålla och piffa upp. Fukt och värme är inga problem.

Tänk till ordentligt innan du köper bänkskivan så att måtten stämmer. En bänkskiva i rostfritt stål med fel mått som kommer …… Mät, mät!

 

Oavsett vilken skiva man köper, ibland eller väldigt ofta behöver man vara 2 st som monterar den.

Ofta är dom långa och tunga, har man dessutom gjort hål i skivan för häll eller diskho blir dom lite sårbara om man lyfter skivan fel.